Bloggen

Het woord blog is afkomstig van het woord weblog. In een blog wordt de persoonlijke mening van de student gegeven over een gebeurtenis, artikel, actualiteit e.d. Studenten kunnen bijvoorbeeld hun mening geven over een actuele gebeurtenis gekoppeld aan de literatuur die ze bestudeerd hebben. Op deze wijze wordt theoretische kennis actief verwerkt en komt men tot dieper leren .

wordpress-265132_960_720 Schermafdruk 2016-10-13 12.42.41

Een blog onderscheidt zich van een forum door de mate waarin er interactie is. Bij een blog is het voornamelijk de persoonlijke mening van de blogger die geventileerd wordt. In een forum vindt middels discussie meer interactie plaats en hebben de deelnemers een gelijkwaardige rol, ben je afhankelijk van de groepsdiscussie en creëren studenten samen nieuwe kennis.

Variatiemogelijkheden

Naast het schrijven van een blog is een videoblog te maken. Dit wordt ook wel een vlog genoemd. In plaats van een geschreven bericht  wordt er een video opname van gemaakt. De blogger is zelf in beeld en geeft zijn of haar mening. Videoblog is bijvoorbeeld in te zetten tijdens stageperiodes en kunnen reflectief ingezet worden.

• BB (graded) Blog