Uitleg

Welkom op blendy.saxion.nl! Blendy is een handige website die is ontwikkeld door het Teaching and Learning Centre (TLC) van Saxion Hogeschool. Het bevat een grote verzameling activerende werkvormen voor online en blended onderwijs en is bedoeld om (Saxion)docenten te inspireren. Het kan ook worden gebruikt als verlengstuk van de ontwerpmethodiek Shuffle, die ook door TLC is ontwikkeld. 

Blendy

De website van Blendy is zo opgezet dat je eenvoudig kunt filteren op leeractiviteiten, niveau (taxonomieën van Bloom en Miller), interactie (synchroon of asynchroon), samenstelling (bijv. in duo’s of klassikaal) en moment van gebruik (voorbereiding, bijeenkomst of verwerking). Als Teaching and Learning Centre helpen wij dagelijks docenten van Saxion met het ontwikkelen van activerend en blended onderwijs. Hierdoor hebben wij veel ervaring met werkvormen en digitale tools. We krijgen dagelijks vragen over welke werkvormen we kennen en welke (digitale) tools de werkvorm kunnen ondersteunen. Met deze website willen we (Saxion)docenten de mogelijkheid te geven om op elk gewenst moment zelfstandig op zoek te gaan naar inspiratie om andere werkvormen te proberen in hun onderwijs.  

Als TLC willen we met enige regelmaat de werkvormen blijven aanvullen. Heb je zelf nog een idee? Laat het weten via het contactformulier! 

Shuffle

Met Shuffle (her)ontwerp je een module. Het is een toegankelijke methodiek met fysieke kaarten waarmee je kunt shuffelen  totdat je ontwerp compleet is en klopt. Kenmerkend aan Shuffle is de systematische aanpak: je maakt je onderwijsontwerp inzichtelijk, zodat je passende leeractiviteiten kunt bedenken op het juiste niveau. Je werkt van achter naar voor, waarbij de toetsing leidend is.
Om je uitwerkingen op een gestructureerde manier vast te kunnen leggen is er een ontwikkeltemplate beschikbaar dat  je ook kunt gebruiken als een digitale versie van Shuffle. Hierin komen de stappen van Shuffle weer terug en heb je de mogelijkheid om alle onderdelen wat verder uit te werken, zodat je steeds dichter bij een uitvoerbaar onderwijsprogramma komt. Doordat je alle uitwerkingen in één document verzamelt helpt het template je ook om overzicht te houden over wat er qua ontwikkeling nog moet gebeuren. 

Shuffle is beschikbaar in zowel een Miller- als Bloom-variant. Alle benodigde materialen en instructies zijn hieronder te downloaden.