Ontwikkelen van een digitale begrippenlijst

Tijdens het leren van de leerstof komen studenten veelvuldig vaktermen en andere moeilijke begrippen tegen. Het kan het zinvol zijn om de moeilijke begrippen eruit te lichten en hier definities voor uit te schrijven. Studenten kunnen dit zowel doen bij het lezen van leerstof uit het boek, een (online) artikel of het bekijken van een kennisclip. Tijdens het bestuderen van deze content kunnen studenten voor zichzelf een begrippenlijst bijhouden. Online zijn dit soort begrippenlijsten vervolgens met elkaar te delen en/of samen op te bouwen.

Schermafdruk 2016-10-13 13.04.22Schermafdruk 2016-10-13 13.04.02

Variatiemogelijkheden

Begrippenlijsten die gedigitaliseerd zijn kunnen als zelfstudiemateriaal gebruikt worden. Op deze wijze wordt er op twee momenten actief met de begrippenlijst gewerkt: bij het bestuderen van de leerstof en bij het zich eigen maken van de leerstof.

• BB (graded) wiki
  • Quizizz