Video kijken tijdens de bijeenkomst

Met het principe flipped classroom laat je studenten vooraf stof bestuderen bijvoorbeeld m.b.v. een kennisclip, zodat je tijdens de bijeenkomst meer tijd hebt om erover te discussiëren of de stof toe te passen. Echter kan het soms zo zijn dat je tijdens de bijeenkomst een video gezamenlijk wilt bekijken. Bijvoorbeeld omdat je bepaalde punten duidelijk wilt maken, gelijk wilt discussiëren over de inhoud of omdat je een video om auteursrechten niet vooraf kan delen. Geef de studenten altijd een kijkvraag mee voordat je de video start. Hiermee kijken zij met een duidelijk doel naar de inhoud.

Toepassingsmogelijkheden

Ook tijdens een online les kan je een video gezamenlijk bekijken. In de Blackboard Collaborate sessie of via Teams deel je de video via scherm delen. Zowel in Collaborate als in de Teams app krijg je dan een vinkje te zien waarmee je audio kan delen. Dat zorgt ervoor dat de systeemaudio gedeeld wordt zodat studenten ook geluid bij de video hebben.

• BB Collaborate
  • Microsoft Teams