Video kijken tijdens de bijeenkomst

Met het principe flipped classroom laat je studenten vooraf stof bestuderen bijvoorbeeld m.b.v. een kennisclip, zodat je tijdens de bijeenkomst meer tijd hebt om erover te discussiëren of de stof toe te passen. Echter kan het soms zo zijn dat je tijdens de bijeenkomst een video gezamenlijk wilt bekijken. Bijvoorbeeld omdat je bepaalde punten duidelijk wilt maken, gelijk wilt discussiëren over de inhoud of omdat je een video om auteursrechten niet voor- of achteraf kan delen. Geef de studenten altijd een kijkvraag mee voordat je de video start. Hiermee kijken zij met een duidelijk doel naar de inhoud.

Toepassingsmogelijkheden

Ook tijdens een online les kan je een video gezamenlijk bekijken. In de Blackboard Collaborate sessie of via Teams deel je de video via scherm delen. Zowel in Collaborate als in de Teams app krijg je dan een vinkje te zien waarmee je ook de audio kan delen. Dat zorgt ervoor dat de systeemaudio gedeeld wordt zodat studenten ook geluid bij de video hebben.

Open de video, bijvoorbeeld via een tabblad in Chrome of als je de video gedownload hebt via een mediaplayer. Deze laatste optie voorkomt dat je dubbel moet streamen en kan de kwaliteit verbeteren. Ga naar de optie scherm delen in Blackboard Collaborate of Microsoft Teams. Selecteer wat je wilt delen en vink ‘(Systeem)audio delen’ aan.

Scherm delen via Blackboard Collaborate met onderin het vinkje voor audio delen.
Scherm delen via Microsoft Team met onderin het vinkje voor systeemaudio delen.

• BB Collaborate
  • Microsoft Teams