Saxion tools

 

BlackboardSupport

Wil je één van onderstaande tools gebruiken? Bekijk de hulpitems van de applicatie:

Blackboard (leren.saxion.nl) & Kaltura (video.saxion.nl): Quick Reference Cards. Zoek via de Support tab in Blackboard zoals aangegeven op de afbeelding. 

Qualtrics (qualtrics.saxion.nl): Blackboardcursus “Qualtrics (2016-2017)”. 

Blackboard_Learn Badges/Prestaties

Met de tool ‘Badges’ kun je studenten belonen met een ‘online sticker’. Deze badges kun je koppelen aan resultaten van toetsen, doorneemstatussen en deelname aan groepen. De student kan vooraf zien wat hij moet voltooien om de badge te behalen. Je ziet in het voorbeeld hieronder het verschil tussen een behaalde en nog niet behaalde badges. Badges kunnen bijvoorbeeld stimuleren in het inzichtelijker maken van het leerproces.

Badge voorbeeld

Blackboard_Learn Blog

Met de tool ‘Blog’ kunnen studenten blogs schrijven binnen een Blackboardcursus. Studenten en de docent kunnen elkaars blogs lezen en op elkaar reageren. De tool kan ook gekoppeld worden aan groepen. Het wordt ook ingezet om de uitwerking van de voor het college geldende voorbereiding van iedere student inzichtelijk te maken.

images Capturespace

Met de tool Capturespace kunnen studenten en docenten eigen video’s opnemen. Met deze tool heb je de mogelijkheid geluid, webcambeelden en een powerpoint of een schermopname op te nemen. Deze kan daarna eenvoudig in de leeromgeving geplaatst worden.

Blackboard_Learn Digitaal Portfolio

Met de tool ‘Digitaal Portfolio’ kan een student in Blackboard een portfolio maken dat los staat van Blackboardcursussen. De student kan op deze manier (ingeleverd en beoordeeld) bewijsmateriaal verzamelen. Daarnaast kan de student het portfolio aanvullen met tekst, afbeeldingen, video en bijlagen. Het portfolio kan intern en extern worden gedeeld, en ingeleverd worden via een speciaal inleverpunt in een cursus.

Blackboard_Learn Forum

Met de tool Forum creëer je een digitale mogelijkheid voor studenten om elkaar te helpen. Er kunnen meerdere discussielijnen worden gestart. Daarnaast kunnen gebruikers zich abonneren op een discussielijn of forum waardoor er een mail wordt verstuurd als er een nieuw bericht is geplaatst.

Blackboard_Learn Journal/Dagboek

Met de tool ‘Journal’ kan de student een dagboek bijhouden in een Blackboardcursus. Dit dagboek is alleen zichtbaar voor de student en de docenten in de cursus. Een dagboek kan ook aan een groep worden gekoppeld. Op deze manier kunnen groepsleden de inhoud ook zien en elkaar feedback geven.

images Media upload

Met deze tool kun je videobestanden eenvoudig online zetten. Je kunt deze video dan eenvoudig delen met een link, of op een nette manier integreren in meerdere Blackboardcursussen. Op deze manier kun je de kijkcijfers inzien, dus onder andere het antwoord op de vraag: Hoeveel studenten hebben de video bekeken?

download Vragenlijst/Enquete

Met de tool qualtrics kunnen studenten en docenten online een vragenlijst ontwikkelen en eenvoudig verzenden.

images Videoquiz

Met de tool videoquiz kun je in een video formatieve vragen stellen. De video stopt op het moment dat er een meerkeuzevraag in beeld komt. Nadat de student de vraag heeft beantwoord zal de video verder afspelen, tot de volgende vraag. De resultaten van de student kan de docent zien via video.saxion.nl. Op deze manier kun je video en formatief toetsen met elkaar combineren.

Blackboard_Learn Wiki

De tool Wiki in Blackboard heeft als doel dat studenten samen kunnen werken aan onderwijsinhoud. Zo kunnen ze samenwerken aan opdrachten of samen materialen verzamelen. Studenten en ook docenten kunnen elkaar op deze manier aanvullen.