Vragen stellen voor het college

Om inzicht te krijgen in het niveau van de studenten, kun je studenten als voorbereiding de opdracht geven om vragen die ze hebben alvast te stellen. Door dit voor het college te vragen kan deze input de leidraad zijn voor de wijze waarop je het college gaat indelen. Daarnaast geef je andere studenten de kans om medestudenten voor het college te helpen.

Vragen stellen voor de les_padlet

Voorbeeld Padlet © Saxion

Variatiemogelijkheden

In plaats van het opstellen van vragen kun je de essentie van de leerstof laten weergeven door de studenten termen en begrippen te laten beschrijven die aan de orde zijn geweest. Dit kun je o.a. met Twitter doen. Door een hashtag term af te spreken kun je middels een Twitterstream (bijvoorbeeld in Blackboard op te nemen) de vragen realtime tonen.

Tools in Blackboard die hiervoor geschikt zijn: wiki of forum. Door in een wiki of forum de vragen te laten noteren en te laten beantwoorden ontwikkel je middels co-creatie samen een samenvatting van de leerstof. Je kunt ervoor kiezen om de klas in groepen te verdelen waarbij deze opdracht per week rouleert en de verantwoording telkens bij een andere groep ligt.

• BB (graded) discussion board
  • BB (graded) wiki