Videoquiz
JE KUNT DEZE WERKVORM GEBRUIKEN OM...
Studenten te activeren tijdens het bekijken van een kennisclip.
KORTE BESCHRIJVING (wat is het?)
Een videoquiz is een video (kennisclip) waarbij op specifiek ingestelde momenten vragen zijn tussengevoegd die studenten moeten beantwoorden voordat de video verdergaat. Hierdoor zullen studenten proberen de inhoud van de video beter tot zich te nemen, waardoor ze automatisch een actievere houding aannemen tijdens het bekijken van de video.
HOE KUN JE DEZE WERKVORM UITVOEREN (algemeen)?
Met de tool Kaltura (video.saxion.nl) kun je in zowel bestaande als in zelfgemaakte kennisclips vragen toevoegen die studenten op de diverse momenten in de kennisclip moeten beantwoorden. Studenten ontvangen na het bekijken van de kennisclip een overzicht van de gegeven antwoorden en de feedback hierop. Als docent kun je de resultaten van studenten bekijken.
- Login op video.saxion.nl en zorg ervoor dat je de video die je wilt bewerken hebt toegevoegd aan MyMedia. Dit kan door zelf een video op te nemen (Add new > Kaltura Capture), door een videobestand te uploaden (Add new > Media Upload) of door een YouTube link te importeren (Add new > YouTube).
- Daarna klik je op Add new > Videoquiz om te beginnen met het maken van de videoquiz.
- Selecteer de video waar je de vragen aan wilt toevoegen.
- Scroll in de timeline van de video naar het moment waarop je een vraag wilt toevoegen en klik op ‘Add a Question’.
- Kies het type vraag dat je wilt invoegen: Ja/Nee, Multiplechoice, Open of een ‘Reflection point’ (geen vraag, alleen een tekst).
- Klik op ‘Done’ als je alle vragen hebt toegevoegd. De video wordt dan opgeslagen en je kunt deze vervolgens via het leermanagementsysteem delen met je studenten als een voorbereidings- of verwerkingsactiviteit.
HOE KUN JE DEZE WERKVORM ONLINE UITVOEREN?
Op het vorige tabblad lees je hoe je een videoquiz maakt.
Deel deze met je studenten via een voorbreidings- of verwerkingsactiviteit in het leermanagementsysteem. Vermeld daarbij waarom het belangrijk is om de informatie in deze video goed te bestuderen en dat je er daarom ook vragen bij hebt gemaakt. Relevantie is belangrijk voor de motivatie van studenten. Leg indien mogelijk ook verbanden met andere onderdelen van de leerstof en met de praktijk.