Mix en ruil

Studenten krijgen iederĀ een papiertje met een theorie of tekst over een deel van de leerstof. Ze lezen eerst deze theorie of tekst door, daarna lopen ze door de ruimte en wisselen de informatie uit. Ook ruilen ze van blaadje en zoeken vervolgens iemand anders op. Na een aantal ronden kun je de werkvorm afronden.

Variatiemogelijkheden

Je kunt elke student een deel van de theorie geven. Ze zoeken het bijbehorende  andere deel op. Bijvoorbeeld de terminologie van een theorie op ene blaadje en uitleg ervan op de ander; naam van een wet of regelgeving op het ene blaadje en uitleg van de wet op het andere, theorie op het ene blaadje en een toepassing in de praktijk op een ander blaadje. Vele variaties zijn mogelijk.

Je kunt elke student als voorbereiding op de les een onderwerp of stukje leerstof toewijzen waar ze zelf de tekst of theorie voor moeten schrijven. Of je zorgt dat je in een wiki op Blackboard een lijst met onderwerpen hebt waar elke student zijn of haar naam achter kan schrijven om dit deel voor te bereiden.

KENMERKEN

Online:
Synchroon:
Indivdueel:

0.0 (1 stemmen)