Materiaal verzamelen

Naast dat je zelf naar materialen zoekt, kun je ook studenten onderwijsmaterialen laten verzamelen rondom een specifiek onderwerp. Dit vergt dat studenten het onderwerp eigen hebben gemaakt, voordat ze kunnen bepalen of de gevonden onderwijsmaterialen passend zijn. Studenten leren zo kritisch te kijken naar materialen die zij online vinden. Daarnaast is het voor jou als docent het voordeel dat studenten misschien wel onderwijsmaterialen vinden die je anders niet had gevonden.

Toepassingsmogelijkheden

Om studenten de lesstof samen te laten vatten, kun je gebruik maken van Padlet. Maak een ‘wall’ aan in Padlet en studenten kunnen vervolgens hier de gevonden leermaterialen delen. De studenten zien de bijdragen van anderen direct op de ‘wall’. De gezamenlijke opbrengst kun je gedurende de lessen klassikaal tonen.

Je kunt studenten ook een bepaald onderwerp toebedelen waar zij vervolgens een presentatie over moeten geven voor de groep. Op deze manier moeten studenten op een (deel)onderwerp de diepte induiken en de lesstof zo goed beheersen dat zij ook in staat zijn het uit te leggen aan de medestudenten. Studenten moeten zo actiever met de stof bezig waardoor de lesstof beter beklijft.

Flipboard maakt het mogelijk om artikelen, nieuwsberichten of websites die je online vindt te linken in een digitaal magazine. Deze digitale magazines kunnen geplaatst worden in de leeromgeving zodat studenten de actualiteit kunnen bijhouden.

APPLICATIES

  • Padlet
  • KENMERKEN

    Online: ,

    0.0 (1 stemmen)