Digitale feedback

Gedurende het leerproces is het geven van feedback als docent arbeidsintensief. Een manier om je studenten wel van de benodigde feedback te voorzien is het inspreken van een audiobestand waarin je de veel voorkomende fouten inspreekt.  

Als leidraad voor je feedback kun je beoordelingscriteria of leerdoelen hanteren zodat je structuur in je opname aanbrengt. Bij het ontwikkelen van je opname zou je gebruik kunnen maken van de producten die door studenten van een eerder leerjaar ingeleverd zijn te bekijken. Veel gemaakte fouten maar ook goede voorbeelden kun je in je opname bespreken. Een audio opname kan makkelijker te realiseren zijn dan een video omdat je geen rekening hoeft te houden met beeld. Het toevoegen van beeld aan je opname kan echter ook nuttig zijn omdat je dan producten, voorbeelden of visualisaties kan laten zien.

Eventueel zou je studenten als verwerkingsopdracht hun eigen of dat van een medestudent tussentijdse versie van het eindproduct kunnen laten reviewen waarbij ze gebruik maken van je opname.

In Kaltura kun je naast videobestanden ook audiobestanden ontwikkelen en uploaden. Via de mash-up functie in Blackboard kun je dit bestand met je studenten delen. 

APPLICATIES

 • Kaltura Capture
 • KENMERKEN

  Bloom:
  Online:
  Synchroon:
  Indivdueel:

  0.0 (1 stemmen)