Vragenuur/consult

Studenten kunnen ter voorbereiding op een tentamen, stage of afstuderen vaak aansluiten bij een aangeboden vragenuur. Studenten kunnen in dit uur vragen plenair stellen aan de docent. Bedenk van tevoren of het vragenuur/feedback consult verplicht moet zijn of facultatief is voor studenten. Als het verplicht is en je wilt dat alle studenten actief meedoen, kun je studenten (van tevoren) als opdracht meegeven om bijvoorbeeld 2 vragen te bedenken. Deze kunnen verzameld worden op bijvoorbeeld een Padlet, zodat men goed voorbereid en met specifieke doeleinden naar deze bijeenkomst komt. Ook kun je dan de gestelde vragen van studenten voorbereiden. 

Een vragenuur is ook individueel of in een kleine groep studenten mogelijk, bijvoorbeeld om een eerder ingeleverd document met de docent bespreken. Dit gebeurt nu vaak fysiek, maar ook online is dit mogelijk mochten studenten ver moeten reizen om op de onderwijslocatie te komen of in het buitenland zitten.

Toepassingsmogelijkheden

De tool Forum van Blackboard kan gebruikt worden om als docententeam een Frequently Asked Questions pagina te maken waarbij de meest gestelde vragen van studenten al te vinden zijn. Hierdoor hoef je niet alle individuele vragen van studenten via de mail te beantwoorden, maar plaats je deze gelijk op een plek waar alle studenten de antwoorden ook kunnen lezen.

Een online vragenuur kan georganiseerd worden middels Blackboard Collaborate. Hierdoor kun je een online leslokaal klaarzetten waar studenten online kunnen aansluiten. Het is hierbij mogelijk om te werken met presentaties, het delen van documenten, het delen van het eigen scherm en het chatten met andere aanwezigen. De online vragenuur kan ook opgenomen worden, zodat deze op een later moment eventueel teruggekeken kunnen worden.

APPLICATIES

 • BB (graded) discussion board
 • BB Collaborate
 • KENMERKEN

  Bloom:
  Online: ,
  Synchroon: ,

  0.0 (1 stemmen)